Alfa Romeo past naam Milano aan na kritiek Poolse regering

De Italiaanse autofabrikant Alfa Romeo heeft besloten om de naam van zijn nieuwste model, de Milano, te veranderen naar Junior. Dit besluit komt na slechts een week na de introductie van het nieuwe model. De Italiaanse overheid heeft druk uitgeoefend op het bedrijf om de naam te veranderen, omdat zij de Italiaans klinkende naam als misleidend beschouwde. De regering had ook liever gezien dat de auto in Italië geproduceerd zou worden.

De minister van Industrie, Adolfo Urso, heeft verklaard dat de naam Milano in strijd is met de Italiaanse wet. Als reactie op deze druk heeft Alfa Romeo besloten om de naam van het nieuwe model te veranderen naar Junior. Jean-Philippe Imparato, bedrijfsdirecteur bij Alfa Romeo, heeft aangegeven dat hoewel ze geloofden dat de naam Milano aan alle wettelijke vereisten voldeed, ze toch hebben besloten om hem te veranderen om de relaties met de Italiaanse overheid te vergemakkelijken.

Carlos Tavares, topman van moederconcern Stellantis, heeft benadrukt dat er hard is gewerkt aan deze naamsverandering gedurende het hele weekend. Hij noemt het een signaal van verzoening en geeft aan dat het bedrijf beschikt over een grote bibliotheek met namen waaruit gekozen kan worden. Deze stap lijkt bedoeld te zijn om tegemoet te komen aan de wensen van de Italiaanse overheid en om verdere problemen met betrekking tot wet- en regelgeving te voorkomen.

Alfa Romeo verandert de naam van zijn nieuwe model ‘Milano’ naar ‘Junior’ onder druk van de Italiaanse overheid, die kritiek had op de misleidende Italiaans klinkende naam en liever had gezien dat de auto in Italië geproduceerd zou worden. Volgens het bedrijf is de naamswijziging een signaal van verzoening en hebben ze het hele weekend gewerkt aan de naamsverandering.