Moederbedrijf Facebook voorziet hogere kosten in strijd om AI

Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, heeft aangekondigd dat de kosten dit jaar hoger zullen uitvallen dan eerder werd verwacht. Ook heeft het bedrijf een nieuwe omzetverwachting bekendgemaakt, die volgens deskundigen teleurstellend is. Het kwartaalbericht van Meta roept vragen op over de vele investeringen die het bedrijf doet in kunstmatige intelligentie (AI) en of deze wel voldoende winst zullen opleveren.

In de eerste drie maanden van dit jaar behaalde Meta een omzet van 36,5 miljard dollar, wat ruim een kwart meer is dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst bedroeg 12,4 miljard dollar, meer dan het dubbele van een jaar geleden. Echter, Meta voorspelt dat de omzet in het tweede kwartaal mogelijk slechts 36,5 miljard dollar zal bedragen. Analisten hadden gerekend op een sterkere prognose.

Tegelijkertijd verwacht Meta dit jaar tussen de 35 miljard en 40 miljard dollar uit te geven. Het bedrijf besteedt veel geld aan investeringen in AI om te kunnen concurreren met andere technologiebedrijven zoals Microsoft en Google. Eerder dit jaar schatte Meta de uitgaven voor zaken als servers, AI-hardware en datacenters nog anders in.

Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, verwacht dit jaar meer kosten te maken dan eerder voorzien en heeft een nieuwe omzetverwachting uitgebracht die tegenvalt. Het bedrijf investeert veel in kunstmatige intelligentie (AI) en de vraag is of deze investeringen voldoende geld zullen opleveren, ondanks een stijging van ruim een kwart in omzet in het eerste kwartaal.