Nieuwe iPhones Onder Vuur voor Speakerproblemen

Apples nieuwste telefoons lijken een reeks problemen te ondervinden, waarvan de meest recente betrekking heeft op de speakers. Gebruikers hebben gemeld dat de speakers, vooral die aan de bovenkant bij de camera, kunnen kraken en een vervormd geluid produceren wanneer het volume hoger is dan 80%. Dit probleem is onder de aandacht gebracht door gebruikers op social media, aangewakkerd door de bevindingen van een populaire TikTok-gebruiker, MilesAboveTech. Er is nog geen duidelijkheid of deze problemen worden veroorzaakt door hardware- of softwareproblemen, aangezien Apple nog geen officiële verklaring heeft afgelegd.

De nieuwste iPhone-modellen kampen met verschillende uitdagingen, waaronder nu ook speakerproblemen. Gebruikers hebben op social media geklaagd over krakende speakers en vervormd geluid bij hogere volumes, en het is nog onduidelijk of dit een hardware- of softwareprobleem is.

Ondanks deze uitdagingen heeft Apple succesvol enkele eerdere problemen verholpen, zoals oververhitting, via software-updates. Er is hoop dat de speakerproblemen op een soortgelijke manier kunnen worden aangepakt als ze softwaregerelateerd zijn. Andere kritieken op de nieuwste modellen zijn onder meer gericht op de bouwkwaliteit, zoals de nieuwe titanium behuizing die mogelijk niet zo duurzaam is als de voorgangers, en de gemakkelijk breekbare glazen achterkant. Het is afwachten op een reactie of oplossing van Apple om deze zorgen aan te pakken.