Nintendo lanceert nieuwe en verbeterde Switch console!

Nintendo, de Japanse spelcomputerfabrikant, kondigt aan dat er een opvolger van de Switch in aantocht is. Het is voor het eerst in negen jaar dat Nintendo met een nieuwe spelcomputer komt. Shuntaro Furukawa, de topman van Nintendo, heeft aangekondigd dat de opvolger ergens in het komende gebroken boekjaar van Nintendo onthuld moet worden. Dit boekjaar loopt van april tot eind maart volgend jaar. De exacte datum van de onthulling is nog niet bekendgemaakt.

De aankondiging van een nieuwe Switch-opvolger wordt al lange tijd verwacht in de gameswereld. Sinds de originele Switch in 2017 werd gelanceerd, heeft Nintendo wereldwijd meer dan 140 miljoen exemplaren verkocht. Ondanks deze indrukwekkende verkoopcijfers neemt de vraag naar de huidige Switch af.

Hoewel Nintendo zijn afgelopen boekjaar afsloot met meer omzet en winst dan het jaar ervoor, voorziet het bedrijf een daling van de resultaten voor het komende jaar. Dit komt door toenemende concurrentie van bedrijven zoals Microsoft en Sony. Fans en analisten kijken reikhalzend uit naar meer informatie over de nieuwe Switch-opvolger en wat voor vernieuwingen deze met zich mee zal brengen.

Nintendo komt binnenkort met een opvolger van de Switch, voor het eerst in negen jaar. De nieuwe spelcomputer wordt ergens in het komende gebroken boekjaar onthuld, maar de exacte datum is nog niet bekend.