Nvidia verslaat Amazon op de beurs: nieuw chipbedrijf op nummer 1

Nvidia heeft maandag Amazon ingehaald in marktwaarde, dankzij de groeiende vraag naar chips voor kunstmatige intelligentie. Op Wall Street steeg Nvidia naar een marktwaarde van 1,83 biljoen dollar, terwijl Amazon op 1,8 biljoen dollar bleef steken. Hiermee is Nvidia het vierde meest waardevolle Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf, na Microsoft, Apple en Google-moeder Alphabet.

Het succes van Nvidia is te danken aan de grote vraag naar chips voor het trainen van datamodellen die worden gebruikt voor AI-toepassingen. Het bedrijf heeft dit jaar al een groei van 600 miljard dollar in marktwaarde doorgemaakt.

Ondertussen is ook Amazon goed bezig dit jaar. Beleggers reageerden positief op sterke verkopen in het vierde kwartaal en een winstvoorspelling die hoger was dan verwacht.

Nvidia heeft Amazon ingehaald in marktwaarde, dankzij de sterk stijgende vraag naar chips voor kunstmatige intelligentie. Het bedrijf is nu het vierde meest waardevolle Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf, na Microsoft, Apple en Google-moeder Alphabet.