Tesla verlaagt prijzen in VS en China vanwege tegenvallende verkoop

Tesla heeft aangekondigd dat het de prijzen van zijn elektrische autos in China en de Verenigde Staten zal verlagen in een poging om de tegenvallende verkopen aan te pakken. Daarnaast heeft het bedrijf ook besloten om de prijs van de software die nodig is voor zelfrijdende Tesla-autos in de VS te verlagen. De FSD-software, wat staat voor Full Self-Driving, zal nu worden aangeboden voor $8000 in plaats van $12.000.

Klanten in de Verenigde Staten die een nieuwe Tesla kopen, krijgen ook de mogelijkheid om de software dertig dagen lang uit te proberen voordat ze een definitieve beslissing nemen. In China zijn vrijwel alle Tesla-modellen afgeprijsd, met het goedkoopste model, de Model 3, nu geprijsd op iets meer dan 30.000 euro.

In de Verenigde Staten zijn zowel de Model Y als de Model X nog nooit zo goedkoop geweest. De goedkoopste versie van de Model Y kost nu $42.990, wat neerkomt op ongeveer 40.300 euro. Deze prijsverlagingen komen vlak voor Teslas aankondiging van financiële cijfers over het eerste kwartaal, die gepland staat voor dinsdag.

Eerder deze maand meldde Tesla dat het in het eerste kwartaal van dit jaar minder dan 387.000 autos aan klanten had afgeleverd, waarmee het het slechtste kwartaal voor het bedrijf in jaren was. Deze prijsverlagingen lijken een strategische zet te zijn om deze tegenvallende resultaten tegen te gaan en hopelijk weer groei te realiseren op beide markten.

Tesla heeft de prijzen van zijn elektrische autos in China en de VS verlaagd om tegenvallende verkopen tegen te gaan, en biedt nu ook lagere prijzen voor zelfrijdende software. Het bedrijf meldt dinsdag financiële cijfers over het eerste kwartaal, waarin het slechtste kwartaal in jaren werd genoteerd met minder dan 387.000 afgeleverde autos.