Teslas prijsverlagingen zorgen voor prijzenoorlog in China

Tesla heeft aangekondigd de prijzen van zijn elektrische autos in China te verlagen, wat heeft geleid tot een mogelijke nieuwe fase in de hevige prijzenoorlog in het land. De Chinese concurrent Li Auto reageerde onmiddellijk door kortingen aan te bieden op zijn nieuwe modellen. Tesla heeft ook de prijzen in de Verenigde Staten en Europa verlaagd om de tegenvallende verkopen aan te jagen en de stijgende voorraden te verminderen. In China is de prijs van de vernieuwde Model 3 teruggebracht naar een speciale introductieprijs, terwijl de prijs van de Model Y is verlaagd tot het laagste niveau in minstens vijf jaar.

Li Auto heeft aangekondigd dat het de prijzen voor het gehele assortiment met ongeveer 6 tot 7 procent zal verlagen. Klanten die hun auto al hebben besteld maar nog niet hebben ontvangen, hebben recht op de nieuwe prijs. Daarnaast biedt Li Auto contante kortingen aan voor bestaande eigenaren van modellen van dit jaar. De prijzenslag voor elektrische autos in China woedt al sinds eind 2022 en is het afgelopen jaar geïntensiveerd doordat autofabrikanten moeite hadden om aan hun verkoopdoelstellingen te voldoen.

Tesla heeft de prijzen van zijn elektrische autos in China verlaagd, wat heeft geleid tot een nieuwe ronde in de hevige prijzenoorlog in het land. Als reactie daarop heeft de Chinese concurrent Li Auto ook kortingen aangekondigd op zijn nieuwe modellen.